Activiteit

Pilot project Flexible zonnepanelen verus conventionele – digitale presentatie Gemeente Rotterdam, Ingenieursbureau

Pilot project Flexibele zonnepanelen versus conventionele
Een digitale bijeenkomst van de Gemeente Rotterdam Ingenieursbureau op
donderdag 7 januari 2021 van 12.00-13.00 uur.
Als onderdeel van een reeks lunchlezingen van de ‘Innovatiehuiskamer’

Claudia van Zwieten en Anand Raghoenath lichten hun presentatie toe.
Op Kleinpolderplein doen we in een testomgeving proeven met nieuwe producten die bijdragen aan duurzaamheid. Op 27 november 2020 is een test omgeving met flexibele zonnepanelen in gebruik genomen.
We maakten kennis met jonge ondernemers en oud studenten van de TU-Delft, die flexibele zonnepanelen hebben ontworpen. De kennis hiervoor deden zij op als deelnemers aan de jaarlijkse Solar Race. Dit is een race in Australië met elektrische auto’s, waarvan de accu’s worden opgeladen door het zonlicht. De half gebogen daken van de werkplaatsen op KPP liggen op het zuidwesten gericht, ze vangen dus veel zonlicht en zijn daardoor prima geschikt voor de test. Door de kromming (halve bogen) van het dak kan je met ‘klassieke’ platte panelen niet het gehele dakoppervlak gebruiken. De nieuwe flexibele panelen wegen aanzienlijk minder en kunnen een groter dakoppervlak bedekken.
De test, die een jaar duurt, wordt uitgevoerd door een projectteam van CHV, ondersteund door SO-Duurzaam, SO Ingenieursbureau en SO Vastgoed.

Aanmelden
Wil je deze presentatie bijwonen, stuur dan een e-mail aan Louise.tanahatoe@amror.nl onder vermelding van de betreffende bijeenkomst. Je ontvangt dan van haar inloggegevens/instructies.