Nieuws

Aankondiging AmRoR event 20 september – Innoveren doen we samen!

Aankondiging AmRoR event (live) 20 september 2022 – Innoveren doen we samen!

Innoveren, inspiratie opdoen, kijken in andermans keuken, netwerken, kennis delen en samen werken aan de toekomst. Dit is waar het AmRoR congres ‘Innoveren doen we samen!’ op dinsdag 20 september om draait. The place to be is het inspirerende RDM Innovation Dock in Rotterdam.

Save the date

Zet dinsdag 20 september vast in je agenda en meld je aan. Dit event is exclusief voor medewerkers van de ingenieursbureaus Amsterdam en Rotterdam en Rijkswaterstaat.

Het programma

Het programma is een mix van workshops, lezingen, marktkramen, rondleidingen en gelegenheid om te netwerken en briljante ideeën uit te wisselen over (de toepassing van) innovatieve producten en processen in ons werkveld.

In de workshops leer je meer over én ga je zelf aan het werk met innovatieve producten en processen. Bijvoorbeeld circulariteit (hergebruik), duurzame energie (zoals Aquathermie), klimaatadaptatie, monitoring en inspectie van ons areaal (bijvoorbeeld met drones), digitale werkomgeving, de inzet en waarde van proeftuinen als ontwikkelplatforms en nog veel meer.

Via marktkramen maak je kennis met innovatieve producten en processen die de afgelopen jaren door onze organisaties zijn ontwikkeld. Verder kun je een kijkje nemen in de achter de schermen bij start-ups, overheid en onderwijs, die in het RDM InnovatieDock tot inspirerende samenwerkingen komen. Misschien vind jij hier wel jouw toekomstige partner voor de ontwikkeling van je vraagstuk? Ingenieursbureau Rotterdam, dat hier een eigen vestiging heeft), is al diverse samenwerkingen aangegaan. Bijvoorbeeld op het gebied van drijvend bouwen en de inzet van drones voor de inspectie van moeilijk bereikbare of gevaarlijke locaties.

We sluiten de dag af met een gezellige borrel. Het definitieve programma maken we na de zomer bekend.

RDM Innovation Dock
Als locatie hebben we gekozen voor RDM in Rotterdam (www.rdmrotterdam.nl), een voormalige scheepswerf waar nu (startende) ondernemers, opleidingscentra en kennisinstellingen gevestigd zijn die samenwerken aan innovatie. Ook Rotterdams ingenieursbureau heeft hier een eigen ruimte. RDM is een super inspirerende omgeving, die sterk aansluit bij het thema van het AMROR Congres: ‘Innoveren doen we samen’.