Nieuws

‘Funbars’ ingeschreven voor de WOW- prijs voor het beste samenwerkingsproject!

Enige tijd geleden stond op de AMROR website een artikel over het project ‘Funbars’, kort voor ‘functionele barrières’. AMROR heeft toen samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de markt uitgedaagd om met originele bouwhekken te komen.  AMROR en RVO zijn er van overtuigd dat een deel van de overlast van bouwplaatsen te reduceren is door een nieuw soort multifunctionele barrières te plaatsen tussen de werkzaamheden en de openbare ruimte.

Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR) hebben daarom samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, marktpartijen uitgenodigd deel te nemen aan een open competitie om innovatieve (technologische) oplossingen te bedenken voor hinder (fijnstof, stank, geluid, horizonvervuiling en verkeersstremmingen) door bouwprojecten. De multiFUNctionele BARrière, oftewel ‘Funbar’, is onderdeel van het verminderen van deze overlast en zorgt voor de veiligheid op en rond het werkterrein.

In eerste instantie waren er 10 marktpartijen geïnteresseerd om funbars te ontwikkelen. Hieruit zijn er uiteindelijk drie geselecteerd: Knipscheer infrastructuur, Kokosystems en TSG-Innoteq. De samenwerking met de AMROR, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en deze drie leveranciers zit nu in de laatste fase voor het verifiëren en valideren. In juli worden de laatste afspraken gemaakt en wordt het project afgerond en de funbars gemaakt en geplaatst als een pilot bij een van de AMROR-bouwprojecten.

Omdat deze samenwerking niet alleen toekomst heeft, maar ook innovatief is en alle partijen elkaar goed hebben leren kennen. Is dit project ingeschreven voor de WOW-prijs voor beste samenwerkingsproject. Op 7 juni 2019 krijgen de teams te horen of zij tot de top 10 behoren die op 21 juni 2019 mogen pitchen voor de jury. Van deze 10 teams kiest te jury nog een top 3 en daar mag op gestemd worden voor de publieksprijs.

Op de landelijke WOW- dag op donderdag 19 september zal zowel de juryprijs als de publieksprijs bekend worden gemaakt. Houd onze pagina dus goed in de gaten voor meer informatie!

Update: Helaas behoort het project ‘Funbars’ niet tot de top 10 voor de WOW-prijs 2019.