Nieuws

Gezamenlijke AMROR inspectie Kleinpolderplein

Gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat, oftewel AMROR, bundelen hun krachten om te komen tot ‘Samenwerking op de Ringen’. Een eerste pilot is voorzien bij de inspectie van het Kleinpolderplein.

Het Kleinpolderplein is een verkeersknooppunt in het noorden van Rotterdam. Bij groot onderhoud heeft dit voor de gemeentes Rotterdam en Amsterdam (maar ook voor bijvoorbeeld de gemeentes Utrecht en Den Haag) grote impact op de omgeving. Om van elkaar te leren en meerdere afsluitingen van het wegennet te voorkomen wordt daarom een gezamenlijke inspectie uitgevoerd.

Tijdens de inspectie wordt de toestand van de kunstwerken in beeld gebracht. Daarbij wordt vastgesteld welk onderhoud of maatregelen er nodig zijn voor het in standhouden van de kunstwerken gedurende hun levensduur.

De partijen bepalen op basis van de inspecties de komende jaren een programmering wanneer het gaat om (groot) onderhoud van de betreffende kunstwerken. De partijen streven naar het gezamenlijk en gelijktijdig programmeren en uitvoeren van onderhoud.

Om tot een gecombineerde aanpak te komen voor zoveel mogelijk van deze activiteiten, volgt binnenkort een themasessie ‘Samenwerken op de ringen’. Houd de AMROR activiteitenpagina in de gaten voor meer informatie.