Nieuws

Rapport ‘Transitie kunststoffen’ gepubliceerd

Is gerecycled kunststof het bouwmateriaal van de toekomst? In de vandaag gepubliceerde rapportage ‘Transitie kunststoffen’ wordt dit onderzocht. De rapportage is vanuit gemeente Rotterdam in samenwerking met AMROR en het regionale netwerk Regioingenieurs tot stand gekomen.

Het doel van het onderzoek is het verkennen van mogelijkheden om de toepassing van kunststofrecyclaat te vergroten in de infrasector, specifiek riolering en waterbouw. In het onderzoek zijn de marktmogelijkheden geïnventariseerd. Ook zijn er twee workshops met marktpartijen uit de keten en publieke opdrachtgevers/inkopers gehouden. Het resultaat is, naast inzicht in de mogelijkheden voor toepassing van gerecycled kunststof in riolering en waterbouw, een stappenplan om aan de slag te gaan met de inkoop van deze producten.

Lees hier het rapport ‘Transitie kunststoffen’ dat door een bijzondere samenwerking tot stand kwam.

Presentatie
Maandag 14 januari 2019 presenteerden Cor Luijten (Gemeente Rotterdam), Klaas van der Sterre (Rijkswaterstaat) en Martijn van Rijn (Rijkswaterstaat) het rapport tijdens de Week van de Circulaire Economie. Wil je meer informatie over het onderzoek? Neem dan contact op via onderstaande informatiebutton.