Nieuws

Tomasz Walczak: Een Rotterdammer in Amsterdam

Rotterdammer Tomasz Walczak is sinds maart 2018 voor 6 maanden in Amsterdam gedetacheerd voor 3D-modelleringswerk. Het bleek dat het Ingenieursbureau Rotterdam een aantal mensen met 3D ervaring in dienst had maar dat er niet voldoende projecten waren voor deze mensen. In Amsterdam zijn er wel een aantal projecten waar deze expertise gewenst is. Dus was de optelsom snel gemaakt. Tomasz werkt de komende maanden voor het Amsterdamse Zuidas-project. Voor hemzelf een unieke kans om zich verder te bekwamen in zijn vakgebied. En voor het AMROR-netwerk een mooi bewijs dat we elkaar snel kunnen helpen bij een capaciteitsvraagstuk.

Waarom heb je gekozen voor Amsterdam?
“Als ik heel eerlijk ben was het niet mijn eigen keuze. Maar het ontbrak in Rotterdam eenvoudigweg aan projecten waar ik op ingezet kon worden. Deze projecten bleken er wel in Amsterdam te zijn. Via het AMROR-netwerk kwam de vraag bij mijn leidinggevende terecht of iemand met 3D ervaring bereid was een tijdje in Amsterdam te komen werken. Met mijn lange reistijd (van buiten Rotterdam) moest er nog wel aan een aantal nevenvoorwaarden worden voldaan voor mij. Maar dat hebben we gelukkig op kunnen lossen en sinds een maand zit ik in Amsterdam.”

Waarom is het interessant om een tijdje op een andere plek te werken?
“Het is voor mij allereerst het belangrijkste dat ik mijn vak kan uitoefenen en daarin verder kan groeien. Verder is mijn eerste indruk in Amsterdam goed. Ik ben heel vriendelijk ontvangen en iedereen staat open voor me. Ik moest weliswaar even een drempel over maar zie het nu als een hele positieve ervaring en unieke kans.”

Merk je verschillen tussen de aanpak in Amsterdam en Rotterdam?
“Ik zit hier nog niet zo lang dus dat vind ik moeilijk om te beoordelen. Maar van de andere kant, we zijn allemaal techneuten dus daarin herkennen we elkaar en lijkt er volgens mij geen onderscheid tussen werken in Amsterdam of Rotterdam. Wel valt het me op dat de Rotterdamse collega’s soms wat minder over de grenzen van hun eigen project kijken. Maar of dat echt een verschil is met Amsterdam vind ik nog moeilijk om te beoordelen; daarvoor loop ik hier nog te kort rond.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Tomasz hoopt over 5 jaar nog beter te zijn in zijn vakgebied en is dankbaar voor de mogelijkheden die hij nu krijgt. Vanuit AMROR is het mooi om te zien dat de alliantiepartners elkaar snel weten te vinden bij een capaciteitsvraagstuk.

En dan tot slot nog een tip van Tomasz; welk advies zou je collega’s mee willen geven?
“Om heel eerlijk te zijn zag ik er best wel tegenop om deze stap te nemen, maar het blijkt in de praktijk helemaal niet zo eng te zijn. Dus mijn tip zou zijn: gewoon doen!”