Nieuws

Twee collega’s, één doel. Samen klimmen voor de strijd tegen MS

Johan Vermeer en Tjeerd Roozendaal beklimmen op 10 juni 2019 samen de Mont Ventoux in Frankrijk voor ‘Klimmen tegen MS’. Ze hebben zich verenigd als Team AMROR en hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meer onderzoek naar Multiple Sclerose. Om dit voor elkaar te krijgen organiseren Johan en Tjeerd binnenkort een themasessie.

Johan en Tjeerd kennen elkaar al lang. Ze kwamen elkaar regelmatig tegen toen Johan directeur was bij het Ingenieursbureau van gemeente Rotterdam en Tjeerd directeur bij het Ingenieursbureau van gemeente Amsterdam. Ze bleken allebei van fietsen te houden en trokken er samen op uit. Deze gemeenschappelijke passie wilden zij graag inzetten voor het goede doel. Johan heeft in zijn loopbaan een paar keer gewerkt met collega’s die gediagnosticeerd waren met MS. Aangezien dit diepe indruk maakte, besloten Johan en Tjeerd zich samen sterk te maken voor meer onderzoek naar deze slopende aandoening. Dit kost echter geld.

Klimmen tegen MS
Op maandag 10 juni 2019 (Tweede Pinksterdag) bedwingen de deelnemers gezamenlijk de top van de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. De klim wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd.

Klimmen tegen MS is geen wedstrijd. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier de uitdaging aan. Lopers, fietsers, handfietsers, mensen met en zonder MS, jong en oud, de deelnemers komen elkaar de hele dag tegen, samen op weg naar de top. Als fietser kan je de Mont Ventoux van verschillende kanten beklimmen. 1, 2, 3 tot wel 6 keer op 1 dag. Johan en Tjeerd gaan hun best doen om te Mont Ventoux zo vaak als ze kunnen te beklimmen. Johan verwacht de top twee keer te halen, Tjeerd hoopt de top drie keer te zien.

Themasessie voor het goede doel
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich tot het uiterste inspannen om tenminste €500 bijeen te brengen. Om dit voor elkaar te krijgen organiseren Johan en Tjeerd binnenkort een themasessie. Houd de AMROR website in de gaten voor meer informatie.

Wil jij Johan en Tjeerd sowieso steunen? Bekijk dan hun persoonlijke AMROR pagina op Klimmen tegen MS en doneer.

Johan Vermeer en Tjeerd Roozendaal
Johan Vermeer bij de Heinenoordtunnnel

Promofilm Klimmen tegen MS 2018 from MoveS on Vimeo.